Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

«Είμαστε Έλληνες και όσες δυσκολίες και να περάσουμε , πάντα θα βρίσκουμε δύναμη να σηκώνουμε το κεφάλι…»

Η 28Η Οκτωβρίου 1940 κατέχει ξεχωριστή θέση στην ένδοξη ιστορία μας, γι’ αυτό και κάθε χρόνο την γιορτάζουμε με υπερηφάνεια. 
Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων του έπους του '40,  που με αξίες , ιδανικά και πίστη αγωνίστηκαν  με αυτοθυσία για ελευθερία και δημοκρατία.  Όλους εκείνους που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού μας έθνους.

Την παρακαταθήκη αυτού του αγώνα τους, έχουμε χρέος να κρατήσουμε με πίστη και να μην την αφήσουμε να λησμονηθεί.  Ως άξιοι απόγονοί τους οφείλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο πάθος και  αγάπη για την πατρίδα. Ας μείνουμε όλοι ενωμένοι για να αγωνιστούμε με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ας αγωνιστούμε  σήμερα για το δικό μας "ΟΧΙ", για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας και τη πατρίδα μας. Πιστεύω πως, η αποφασιστικότητα ενός λαού να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων την πατρίδα του, αποτελεί παράγοντα ανατροπής των σχεδίων υποδούλωσής του, ακόμη και με τη σημερινή μορφή.

Είναι ώρα να ξαναβρούμε αυτή την ελληνική ψυχή για να ξεπεράσουμε όλα εκείνα που απογοήτευσαν, πίκραναν και πλήγωσαν τον λαό μας.
Η αγάπη για την πατρίδα, έχει μεγαλύτερη ισχύ από οποιοδήποτε οπλικό σύστημα, μεγαλύτερη αξία από την όποια οικονομική δύναμη.

Είμαστε Έλληνες και όσες δυσκολίες και να περάσουμε , πάντα θα βρίσκουμε δύναμη να σηκώνουμε το κεφάλι και να αγωνιζόμαστε για την όποια ελευθερία μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.
Ζήτω το Έθνος

Με τιμή,

Μακρίδης Νίκος 

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα για την απελευθέρωση της πόλης της Κατερίνης

Ήταν 16 Οκτωβρίου του 1912 όταν  μια σελίδα της ιστορίας γράφεται με ολοστρόγγυλα χρυσά γράμματα.  Είναι η μέρα που ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στην πόλη μας, αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό και παρέδωσε μια ελεύθερη Κατερίνη.

 Στο σημείο της μάχης στήθηκε μνημείο πεσόντων, όπου εδώ και  104 χρόνια κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο οι γενναίοι, οι ήρωες της Κατερίνης.

Είναι χρέος μας, αλλά και ιστορική ευθύνη να τιμούμε τους ήρωες εκείνης της εποχής που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα μας, να διασώσουμε την ιστορική μνήμη της πόλης μας και να δώσουμε το μήνυμα αυτό και στις επόμενες γενιές.

Ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει πολλούς κατακτητές, έχει αποκτήσει συνείδηση για το τι θα πει σκλαβιά και έχει χύσει αίμα για την πολυπόθητη κάθε φορά ελευθερία του - έτσι γνώρισε και  το πόσο αξία έχει.

Εμείς, ως Έλληνες,  έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε την πνευματική αυτή παρακαταθήκη και να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας.  Οι εθνικές , κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις στις μέρες μας, επιβάλλουν επαγρύπνηση, εθνική ενότητα και ομοψυχία. Αυτό επιβάλλει η ιστορία μας, αυτό επιβάλλει το αίμα των Ελλήνων.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Με τιμή,

Νίκος Μακρίδης 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Συγχαρητήριο μήνυμα

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Σ’ όλα τα παιδιά που μέσα από τους κόπους τους, κατάφεραν να φτάσουν τον στόχο τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά και υποστηρίζουν τις προσπάθειες τους.

Στα παιδιά που δε κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απευθύνω τις ίδιες ευχές, προτρέποντάς τους να μη σταματήσουν ποτέ την προσπάθεια. Στη ζωή δεν υπάρχουν αποτυχίες… μόνο δοκιμασίες.

Συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρα σας…

Μακρίδης Νίκος
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

Δημοτικός Σύμβουλος 

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Τάσος Ισαάκ – Σολωμός Σολωμού: δύο ήρωες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ ...

20 χρόνια μετά...11 Αυγούστου και 14 Αυγούστου δύο ημερομηνίες χαραγμένες βαθειά στην μνήμη του κάθε Έλληνα.  Αύγουστος 1996 , δύο ήρωες  Ελληνοκύπριοι, άφησαν την τελευταία τους πνοή με βίαιο τρόπο από τα χέρια του Τούρκου κατακτητή της Κύπρου. Ο Τάσος Ισαάκ – 24 χρόνων και ο Σολωμός Σολωμού – 26 χρόνων , έρχονται να γράψουν για άλλη μια φορά Ελληνική Ιστορία με το πολύτιμο αίμα τους σε μια εποχή που για κάποιους τα ιδανικά και οι αξίες καταρρέουν.
 
Ήταν 11 Αυγούστου του 1996, όπου χιλιάδες μοτοσικλετιστές, θα πραγματοποιούσαν την μεγαλύτερη αντικατοχική πορεία με προορισμό την Κερύνεια. Η πορεία άρχισε στις 2 Αυγούστου από το  Βερολίνο, διέσχισε την Ευρώπη, με στόχο τη διεθνοποίηση του προβλήματος εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Στην πορεία συμμετείχε και αριθμός ξένων μοτοσικλετιστών.
Οι Τούρκοι, είχαν δώσει εντολή να πυροβολείται οποιοσδήποτε προσπαθήσει να εισέλθει στις κατεχόμενες περιοχές και μάλιστα, επιστράτευσε ομάδες «Γκρίζων Λύκων»  για να αντιμετωπίσουν τους μοτοσικλετιστές.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές, όμως στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν χειρότερη, καθώς οι συγκρούσεις δεν άργησαν να μετατραπούν σε γενικευμένη σύρραξη.
O Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Ελληνοκύπριο, τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι λυσσασμένοι Τούρκοι και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες και ρόπαλα. Τον χτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Τάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή. 

Την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ, στις 14 Αυγούστου, ημέρα κατάληψης της Αμμοχώστου, ο αέρας μύριζε μπαρούτι.  Είχαν περάσει μόλις τρεις μέρες, όταν η δεύτερη πράξη του δράματος έμελε να παιχτεί. Εκείνη τη μέρα ξεκινούσε για την αθανασία ένας άλλος ήρωας. Είχε ορκιστεί για εκδίκηση και τίποτε δεν τον σταματούσε. Με το χώμα νωπό, ακόμα, πάνω στο μνήμα, οι φίλοι του Τάσου Ισαάκ πήραν στεφάνια και λουλούδια μυρωμένα και κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να αποδώσουν φόρο τιμής στο χαμένο τους φίλο.

Η κατάσταση δεν άργησε να βγει και τη μέρα εκείνη εκτός ελέγχου, όταν από το πουθενά την εμφάνισή τους στο σημείο έκαναν και πάλι οι «Γκρίζοι λύκοι». Λίγα λεπτά αργότερα η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ο πετροπόλεμος ήταν μόνο η αρχή.
Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των Ειρηνευτών ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία… ήταν αποφασισμένος… Τώρα ή ποτέ ! Οι Τούρκοι άρχισαν να τον πυροβολούν, μέχρι που ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός στο χώμα, χτυπημένος από  σφαίρες στο πρόσωπο, το λαιμό και την κοιλιά.  Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές, από τους οποίους πολλοί τραυματίστηκαν.  H σωρός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Οι βάρβαροι Τούρκοι ποτέ δεν μετάνιωσαν, πότε δεν συνελήφθηκαν. 

Όλα αυτά τα χρόνια κρατάμε άσβεστη τη μνήμη των δύο ηρώων και διατρανώνεται ο πόθος για  την απελευθέρωση της πατρίδας μας, της Κύπρου μας. 
Ο ίδιος πόθος ξυπνάει και καίει για όλα τα σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη.
«Δεν ξεχνώ…»

Με τιμή, 
Μακρίδης Νίκος 
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»
Δημοτικός σύμβουλος

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

19 Μαΐου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης - 353. 000 ψυχές…. πως μπορούμε να ξεχάσουμε;

Η 19η Μαΐου κάθε έτους είναι ημέρα Μνήμης και φόρου Τιμής, για  όλους τους πρόγονούς μας, Έλληνες του Πόντου, που υπήρξαν θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης από τους Μογγολότουρκους του Μουσταφά Κεμάλ. Πάνω από 353.000 Έλληνες - ανάμεσά τους και οι πρόγονοί μου- σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν εκείνη την ημέρα του 1919. Με την κίνηση τους αυτή, οι Τούρκοι θέλησαν να δώσουν τέλος στην πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στα παράλια του Ευξείνου Πόντου.

Ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού, έχει οριστεί και τοποθετηθεί μέσα στη συλλογική μας μνήμη και την ιστορική μας συνείδηση. Έχει αποτυπωθεί μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων μας  που γνώρισαν τον ξεριζωμό, έχασαν τα σπίτια τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα για να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή τη ζωή τους στη μητρική Ελλάδα.

Όλοι εμείς, οφείλουμε να προχωρούμε μπροστά, όμως ταυτόχρονα έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να θυμόμαστε, τιμώντας την μνήμη των προγόνων μας που χάθηκαν, που υπέστησαν διώξεις και υπέφεραν -  να διατηρήσουμε άσβεστη την εθνική μας μνήμη.

Δεν Ξεχνώ!

Πόντος – Μ. Ασία – Αν. Θράκη – Κωνσταντινούπολη – Β. Ήπειρος …. Γη πάντα Ελληνική !

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

25η Μαρτίου ... μια ημέρα που είναι για πάντα χαραγμένη στις καρδιές των Ελλήνων

Η 25η Μαρτίου , ημέρα Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί για εμάς τους Έλληνες ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας.  Είναι μια μέρα για την οποία μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να νοιώσουμε για όλους εκείνους τους ήρωες που αγωνίστηκαν χωρίς φόβο, γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.
Η 25η Μαρτίου,  σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μας διδάσκει, πως ένας λαός  που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, με όπλο την πίστη και την ψυχή του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει τους εχθρούς του (όποιοι και αν είναι αυτοί).
Όλοι εμείς, οφείλουμε να φανούμε άξιοι απόγονοι όλων εκείνων που πολέμησαν γενναία για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού… και τα κατάφεραν. Επιπλέον, σε μια κοινωνία που βάλλεται από παντού, θρησκευτικά και εθνικά, το λιγότερο… να μην ξεχνάμε την ιστορία μας και να μην αμφισβητούμε τους ήρωές μας.
Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί και να βάλουμε όλοι τη γαλανόλευκη μες την καρδιά μας….

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Με τιμή,
Μακρίδης Νικόλαος
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού
 «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»-Δημοτικός Σύμβουλος 

H τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή Για την Κατερίνη» ,Νίκου Μακρίδη για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου.


«Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε - και αυτό είναι γνωστό σε όλους πλέον- ελλιπής ως καθόλου ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει στην Πιερία και στον δήμο Κατερίνης . 
Είναι μια απόφαση που πάρθηκε χωρίς να ερωτηθεί κανένας από τους αρμόδιους και κυρίως χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία που είναι και η άμεσα εμπλεκόμενη. Αυτό συνέβη σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και η διοίκηση του Δήμου βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων και αποφάσεων.
Εμείς, ως δημοτική παράταξη, δεν ερωτηθήκαμε ποτέ και από κανέναν. Έπρεπε να γίνει διαβούλευση για το χώρο φιλοξενίας (από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε από τον τουριστικό και όχι μόνο Νομό μας το κέντρο αυτό ) και σ’ αυτήν, η κάθε παράταξη να καταθέσει τις προτάσεις της, ούτως ώστε η απόφαση να ήταν ομόφωνη και να μην εισέπραττε την κατακραυγή των δημοτών.
Αντιθέτως αυτή τη στιγμή έχουμε έναν Νομό σε αναστάτωση.
Πρέπει επίσης να σας αναφέρω πως ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές της Πιερίας είχαν λόγο, αφού οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς αυτούς.
Η παράταξη μας τάσσεται ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας του Κέντρου προσφύγων στην Πέτρα στις παλιές εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και δίπλα στην ιστορική Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου.
Δεν συνηγορούμε , για μια απόφαση που στηρίχθηκε στα επιχειρήματα ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης και ενός δημάρχου από άλλο δήμο - κάτι που παραδέχθηκαν στη συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών που έγινε την Κυριακή στο Δημαρχείο Κατερίνης- τόσο ο βουλευτής κ. Τζαμακλής όσο και ο κ. Χιονίδης.
Σκοπός μας δεν είναι να καλλιεργήσουμε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, ειδικά στον Νομό μας που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από Έλληνες που έζησαν την προσφυγιά.
Είναι ανεπίτρεπτο να πληγώνουμε τον Νομό μας ξανά και ξανά. Συγκεκριμένα, να είμαστε ο Νομός με τα περισσότερα διόδια , αλλά και ο Νομός, απ’ ότι δείχνει, με το μεγαλύτερο hotspot στην Ελλάδα.
Αλήθεια , υπάρχει κάποιος όλα αυτά τα χρόνια που υπερασπίζεται και προστατεύει αυτό το Νομό;;;
Για τον δήμο μας και τον τόπο μας λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς ! Σε αυτή τη λογική και νοοτροπία, θα μας βρουν απέναντι τους.»




Εκ του Γραφείου Τύπου

Χρήζει αναθεώρησης η "παρωχημένη" πολιτική του Δήμου μας και στις εκδηλώσεις.

Ορμώμενη από τις αποφάσεις του Δήμου Κατερίνης να διαθέσει το ποσό ύψους 3.101,00 € για την πραγματοποίηση της αποκριάτικης εκδήλωσης καθώς επίσης και το ποσό ύψους 3220,00€ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης που αφορά στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την ορθολογικότερη αξιολόγηση των κονδυλίων που δαπανώνται κάθε φορά για τις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου μας και δη τη στιγμή που ο Δήμος δηλώνει ανήμπορος να υλοποιήσει μια σειρά από έργα υψίστης ανάγκης. 
Είναι απαραίτητο πλέον η διάθεση των κονδυλίων από τη Δημοτική Αρχή να αιτιολογείται επαρκώς με βάση την ανάλυση κόστους – οφέλους. Ενδεικτικά, ο Δήμος θα μπορούσε, με την έλλογη οικονομική αρωγή του και τη διάθεση της υλικοτεχνικής υποδομής του, να αναγάγει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της Αποκριάς σε μία συλλογική προσπάθεια των δημοτών, προκαλώντας το ενδιαφέρον και παροτρύνοντας τη συμμετοχή των συλλόγων και των πολιτών του Δήμου μας. Για παράδειγμα, με την ενεργό συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου σε ευφάνταστες καλλιτεχνικές, πολιτιστικές δράσεις και λαογραφικά δρώμενα θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις για να καθιερωθεί σταδιακά στη συνείδηση του κοινού πανελλαδικά ο εορτασμός της Αποκριάς στην Κατερίνη ως ένα κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός που θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Θεωρείται πρόκληση, από πλευράς του Δήμου το γεγονός της αλόγιστης σπατάλης ποσών, τη στιγμή που λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα, συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση (επισφαλή στέγαση, οικονομική ανέχεια, αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών όπως διατροφή, πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας κ.λ.π.).
Κοινή πεποίθηση όλων των δημοτών και, εύλογα νομίζω, θα ήταν ένα μέρος των χρημάτων που δαπανώνται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να διατίθενται γενικότερα σε δράσεις που θα μπορούσαν να απλοποιήσουν τη ζωή των πολιτών, αντί να αναλώνονται σε εκδηλώσεις που εξυπηρετούν απλά τις επίσημες εμφανίσεις βουλευτών και αιρετών.
Θα πρέπει, λοιπόν, οι αρμόδιοι, προεξάρχοντος του Δημάρχου, να μεριμνήσουν, να αναθεωρήσουν και 

Ναβροζίδου Νόπη
Δημοτική Σύμβουλος
με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Κατερίνη"